LinkedIn

12.01.2019

Ve dnech 23. – 25. 1. 2019 se v Hotelu „STOK” ve Wisle v blízkosti města Bielsko- Biała konal již IX. ročník konference „SYSTEMY KOLEJOWE“ BEZPEČNOST, IT, PRÁVO, transport-spedice-logistika-infrastruktura, organizovaná společnostmi OLTIS Polska a První Signální.
Konference se zúčastnilo téměř 200 účastníků z firem spojených s železniční dopravou a logistikou, vědou a státními institucemi.

Hlavním tématem byla bezpečnost v oblasti vybavení a infrastruktury, osob, shromažďovaných dat a zboží. Představeny byly aktuální evropské předpisy, problémy a hrozby pro dopravce, manažery infrastruktury a majitele vleček.
Stejně jako v předchozích letech se i letos během konference setkali manažeři infrastruktury Polska, České republiky a Slovenska, aby projednali směry své další spolupráce.
Poprvé se jako součást konference konalo intermodální fórum. Krzysztof Plewa z Úřadu pro železniční dopravu informoval o trendech a zvyšujícím se zájmu o intermodální dopravu v kontextu železnice.
Velmi zajímavé bylo rovněž vystoupení Kajetána Jagłowského, ředitele pro letecké a námořní přepravy firmy PEKAES, který vyhodnotil aktuální trendy ve své přednášce ”Polsko jako intermodální centrum Evropy, tranzitní zemí nebo HUB?”
Osvědčené postupy a efektivní řízení vyvážené dopravy založené na provozu přístavu v Hamburku představil Maciej Brzozowski.

Celou konferenci zakončila debata za účasti zástupců společnosti PKP PLK SA, Metrans, SŽDC, DVI, PEKAES a CUPT. Moderátorem debaty byl Tomasz Krawczyk.

Část prostředků, získaných z účastnických poplatků, byla stejně jako i v předchozích letech poukázána sdružení SOS dětské vesničky v Polsku – „Sindbad“, rodinný dům přechodného pobytu v Ustroni a také na rehabilitaci Terezky Hoňkové, trpící mozkovou obrnou.

Další ročník konference se bude konat v roce 2020.

Podrobné informace najdete na http://systemy-kolejowe.railconference.com